Frigör utrymme med magasinering

Är du på väg att sätta igång med en hobby men känner att du inte har plats hemma är du långt ifrån ensam. Att bli överbelamrad med prylar och möbler är ett vanligt problem och tyvärr innebär det att många känner sig begränsade. Om du har upptäckt hur kul det är att skapa kläder men inte har plats för att sy sätter det genast stopp för kreativiteten.

Som tur är finns det idag en utomordentlig lösning i form av magasinering på ett effektivt sätt som passar alla. Svunna är de dagar då magasinering innebar att du måste hyra en förvaringsplats av en viss storlek och sedan transportera och kånka allt själv. Idag går det mycket enkelt genom att du packar ihop det du vill förvara, ett gäng flyttkillar kommer och hämtar det och sedan magasinerar det så länge du vill. Hur smidigt som helst!

Ge rum åt din kreativitet

Om det är något som alla har fått lära sig under det gångna året är det hur viktigt det är att trivas hemma. För många har hemmet alltid varit en plats att koppla av i men faktum är att det finns hur mycket som helst att göra förutom att sova, äta och titta på film. Att syssla med en hobby är inte bara roligt, det är också mycket givande för både kropp och sinne. Forskning har visat att människor som sysslar med hobbys bland annat åtnjuter följande fördelar:

  • Reducerad stress
  • Ökad självkänsla
  • Bättre humör

En hobby är något som du gör endast för dig själv och det spelar ingen roll om du är duktig eller inte. Huvudsaken är att du tycker att det är roligt. Ta målning, till exempel. Du kan måla med många olika färger och motiv och för det krävs att du har plats att sprida ut dig på. Om du sedan skapar undersköna landskap på fri hand, målar efter nummer eller i målarböcker för vuxna spelar mindre roll, själva poängen är att det är kul. Vill du ta en skrivkurs för att skriva debutromanen tar inte själva skrivandet plats men däremot är det viktigt att du har ett eget rum där du får lugn och ro.

Skapa en hobbyplats

När du har bestämt dig för hur du ska ordna ditt hobby-utrymme är det dags att få undan allt som är i vägen och det är här som den smarta magasineringen kommer in. Du kan till exempel låta forsla undan några större möbler eller kanske packa några flyttlådor med saker som tar onödig plats. Efter att allt har hämtats kommer det tas om hand så länge du vill i ett säkert förvaringsmagasin som endast de anställda har tillgång till. Du kan sedan be om att få allt hemforslat igen eller endast enstaka delar.

När du väljer att magasinera dina tillhörigheter är det viktigt att du väljer saker som du vet att du inte kommer behöva. Det kan vara efter säsong, till exempel din och barnens skidutrustning, eller saker som du för närvarande inte behöver, exempelvis all din kurslitteratur efter att du klarat examen. Tänk dock på att inte skicka iväg saker som kan mögla eller bli giftiga som matvaror, batterier eller kemikalier. Allt annat är det fritt fram för och du kan se fram emot många stunder av kreativitet.