Golv, färg och inredning i hobbyrummet

När det är dags att renovera hobbyrummet finns det flera saker att tänka på. Vilket golv ska du välja och vilka färger passar bäst på väggarna hör till några av frågorna. Även val av möbler och inredningsdetaljer är viktiga att planera för att hobbyrummet ska bli både funktionellt och snyggt.

Man välja rätt golv för sitt hus/lägenhetUtgångspunkten för planeringen av hobbyrummet är att avgöra vilka funktioner som måste finnas på plats för att det ska gå att utöva hobbyn på bästa sätt. Med andra ord är den praktiska funktionen viktigare än att inredningen är snygg och stilren, även om dessa saker naturligtvis för det mesta går att kombinera.

Lägga nytt golv

Genom att lägga nytt golv går det snabbt att förändra helhetsintrycket av ett rum. Att byta ut golvet hör dessutom till något av de mest prisvärda renoveringsarbeten som finns eftersom förändringen blir stor trots att priset är lågt jämfört med till exempel en badrums- eller köksrenovering. När du vill lägga golv i Stockholm lönar det sig att välja en professionell golvläggare med flera års erfarenhet av branschen. Genom att anlita ett bra företag kan du alltid vara säker på att få jobbet gjort med kvalitet till ett bra pris.

I ett hobbyrum passar det bra med ett gediget trägolv som har behandlats för att tåla slitage. Hur tåligt golvet måste vara beror på vilken typ av hobby du sysslar med. Om du till exempel målar tavlor eller drejar med lera bör du skydda golvet mot fläckar med en rejäl matta vid den plats du arbetar. Inget golv i världen klarar nämligen av att hålla sig snyggt om det ständigt utsätts för målarfläckar eller spill från lera.

Inredning av hobbyrummet

När golvet är klart gäller det att tänka till hur du vill att den övriga inredningen ska se ut. Varför inte passa på att måla om väggarna innan du börjar möblera rummet? Välj gärna ljusa och neutrala färger eftersom de höjer värdet på bostaden. Vilka möbler du ska välja skiljer sig naturligtvis åt om du använder hobbyrummet för att sy kläder, reparerar gamla möbler eller bygga tågbanor. I de flesta hobbyrum är ett stort bord en viktig möbel men att även ställa in en skön fåtölj där du kan koppla av med en kopp kaffe brukar gynna kreativiteten.