Julen är här

Ingen har nog missat att julen väntar runt hörnet. Och trots att det inte ens första advent har passerat så är det många som har tjuvstartat. Det är dock ingenting som vi tycker spelar så stor roll. Julen är en magisk högtid och att njuta av allt från klappar till julmat är otroligt härligt. Tyvärr är det inte alla som känner den julglädjen. Vi lever i ett land där det finns många som har dåligt med pengar, eller till och med saknar pengar helt. De senaste åren har samhällsklasserna ökat, och de rika har blivit rikare medan de fattigare har allt mindre pengar. Det är en sorg. Alla barn borde få uppleva en härlig jul med allt som innebär. För att det ska gå behövs dock de “rikas” hjälp. En av de som bestämt sig för att hjälpa är Petra Nyborg, som man rapporterar om i ett inslag från Sveriges radio här. 

Från rika till fattiga

Petra vill se att fler barn får en kul jul. För att säkerställa att det blir så har hon dragit igång en insamling av julklappar, som ska delas ut till de barn och ungdomar som lever under knappa förhållanden. Initiativet innebär att hon tillsammans med sina närmaste kompisar bjuder in fler vänner, varpå alla slår in en julklapp som sedan skänks bort. Så här säger Petra själv:

– Julklapparna är till barn och ungdomar som lever i familjer som har det lite svårt ekonomiskt ställt. I Sverige är det cirka 240 000 barn som lever i fattigdom och julen för dem är inte så självklar. Julen är väldigt viktig för mig så då tycker jag att man ska göra det man kan för de här barnen för att de ska få en bra jul.

Gör egna klappar

 Julklapparna som de får in skänker hon sedan till barnen Frälsningsarmén, som ser till att dela ut klapparna till olika familjer som ansökt om hjälp i denna svåra tid. Och det fina är att ALLA kan ordna ett liknande event och insamling. Om du är en av de som har dåligt med pengar och svårt att ens få ihop egna julklappar till nära och kära så rekommenderar vi att du helt enkelt gör egna klappar istället. Ett tips är att läsa vårt inlägg här om hur du kan sy och sticka egna kläder och presenter för att sedan ge bort. Där får du vägledning om hur du går tillväga och snart kommer du att ha ordnat fina julklappar till hela släkten.