Tillverka ditt eget snus

Oavsett om du föredrar portionssnus eller lössnus, kan du idag med hjälp av rätt tillbehör och hjälpmedel dra ned på dina kostnader och fylla snusdosan med eget, hemmagjort snus. Det enda som behövs är ett recept, rätt redskap och en dos av snusaromer och tillsatser. En prydd snusdosa innehållandes ditt eget snus kan dessutom vara en udda present att ge bort vid ett speciellt tillfälle.

 Hemmagjort snus kan du antingen göra i hemmets lugna vrå, alternativt välja ut en specifik blandning och be en utomstående aktör göra grovjobbet för att sedan få ditt snus hemlevererat. Det är dock något visst med vetskapen om att det snus du eller en närstående använder, är gjort av dina egna händer. För att kunna fullfölja denna roliga och spännande process, har Snusers allt som behövs – både vad snuskryddor, tillbehör och portionssatser beträffar.

snusEgettillverkat snus perfekt som gå bort-present

Eftersom självtillverkat snus ger dig mer frihet att råda över smaker, fuktighet och så vidare, blir slutprodukten en skräddarsydd njutning för gommen. Välj till exempel influenser av körsbär, öl eller kanske vin. Som Master blender Mattias Schyberg på Swedish Match berättar i artikeln ovan;

”XR Göteborgs Rapé Sparkling utgår från smakprofilen i Göteborgs Rapé, med inslag av mousserande vin”.

Du kan således få ett riktigt lyxsnus med alla tänkbara smaker.

Arbetsinsatsen ligger visserligen en aning högre än om du skulle köpa färdigt snus, men när du väl inhandlat de aromer, verktyg och satser som krävs, brukar det gå som på räls efter ett par tillfällen. I långa loppet kommer också din nya kreativa vana att ge dig sänkta snuskostnader och också förse dig med en viss stolthet, med kännedom om att du satt personlig prägel på din favoritprodukt.

Kanske du även kan göra en mindre business av din nya hobby, genom att sälja ditt snus, eller ge bort det som gåva till en vän som sedan sprider ryktet från ”mun till mun”, så att säga. Eftersom vissa snusstorlekar också förbjudsså är eget snus ett bra alternativ.