Julpyssel för alla åldrar

Det är något visst med julen eftersom det är familjens högtid då alla ska samlas. Då kan det vara en perfekt idé att ha en julpysseldag några dagar innan jul. Det är synd att gå och köpa alla små tomtar och halmsaker ute i butikerna, när det är mycket skojigare att tillverka dem själv. Läs mer och ta del av några pysseltips.

Pyssel kan alla ägna sig åt och särskilt under julen är det extra trevligt när både barn, vuxna och äldre roar sig med att pynta och låta alla kreativa idéer flöda fritt. Gå och beställ hobbymaterial online och knåpa ihop en adventsstjärna, en tomteluva eller ta hand om naturens resurser som kottar, mossa och grenar för att måla och dekorera på det juligaste sättet.

Tips på julpynt inför årets mysigaste högtid

Om du vill vara både ekonomisk och nytänkande, kan du ta en titt i ditt eget hem med barnen för att leta reda på gamla saker som möjligtvis skulle kunna återanvändas till pyssel – samtidigt som du beställer eller köper annat material i butikerna eller online. Toarullar, glasburkar och överblivna textilier i mormors syskåp kan vara pricken över i:et. När det kommer till julgranen finns det inga regler att följa. Här följer några exempel som kan få din gran att sticka ut.

  • Korghjärta – Klipp två rundlar av hårt papper eller vaxduk och häfta samman med en häftapparat så att formen blir ett hjärta. Fäst ett snöre eller spets som du hänger i granen och fyll sedan hjärtat med godsaker.
  • Kottar – Måla grankottar i alla dess färger och häng i granen. Doftar dessutom helt underbart.
  • Stjärnor – Gör små stjärnor av pinnar som du knyter ihop med rött garn. Lika sött i granen som i fönstren.

Kommer du ihåg de där skimrande snögloberna där snön yrde ned om du skakade på dem? Nu kan du göra en själv. Ta en vanlig glasburk och ställ den uppochned. Välj en figur såsom ett rådjurskid eller en tomte eller liknande som du köpt eller tillverkat på egen hand, och limma fast den på insidan av burklocket. Köp konstsnö i butiken och fyll en liten del av burken med den. Om du vill kan du även måla lite snödekorationer på utsidan. Vackert och samtidigt skojigt för barnen.