Skapa vackra presentinslagningar

Att ge bort en gåva är en fantastisk upplevelse varje gång. Men det är inte. Bara det som ryms inuti paketet som är spännande, även det yttre spelar en stor roll för mottagaren. Med lite tips kan dina presenter bli lika mycket ögongodis som glädje när de öppnas.

Det finns mycket du kan göra för att fixa en snygg paketinslagning. Varva olika presentpapper, band och inte minst etiketter. Etikettskrivare går att köpa på Kontorsgiganten, där skrivs det allra finaste lapparna ut som du kan fästa på paket eller hänga i snörena.

Ta från naturen

Naturliga paket har fått en helt ny innebörd. Med saker från naturen kan du slå in paket och få dem att se sådär rustika och naturliga ut. Ta kvistar, kottar, torkad mossa och enbärskvistar och fäst i snörena. En liten grej räcker för att göra hela paketet riktigt unikt. Se bara till att sakerna du hänger eller fäster på paketet är torra och inte har en massa småkryp i sig.

Gör små rim

Det är inte bara på julafton det är roligt att hänga små egentillverkade julklappsrim på presenterna. Under hela året kan du skriva en liten vers eller ett rim och få mottagaren att gissa vad paketet döljer. Var listig eller leta rim i olika böcker. I bokhandlarna finns det massor med rimböcker att köpa.

Varva olika papper

Paket som är inslagna med olika sorters papper ger mer liv åt presenten. Det finns presentpapper att köpa i stort sagt alla matvarubutiker eller presentbutiker, men du kan även använda annat omslagspapper eller liknande.

  • Foliepapper
  • Tidningspapper
  • Tyg

Gör ett litet lapptäcke av olika tyger eller papper och slå in paketet med det. Mottagaren kommer att uppskatta presenten ännu mer eftersom det ser ut som om du lagt manken till för att göra just den här gåvan unik. Perfekt för att ge bort till en dejt eller en person som du vill imponera lite extra på. Att slå in paket är kul och kan göras tillsammans, bara du vet med dig att ingen som ska få paketet sitter jämte dig vid bordet när du gör det.