Vikten av en hobby

Oavsett ålder så blir livet så mycket rikare om vi har intressen som tar upp vår tid. Och när det kommer till intressen så finns det så mycket här i världen man kan ägna sig åt att man blir helt snurrig och verkligen måste sätta sig ner för att klura ut vad det är man vill ägna sin tid åt.

Talsättet ”äta bör vi, annars dör vi” har vi hört och säkert sagt själv flertalet gånger. Men, vi borde även klämma lägga till ”och intressen är bra för ett rikare liv”. För, om du inte har intressen som tar upp din tid kommer du snabbt märka att dagarna går otroligt långsamt och du spenderar mer tid framför tv:n än vad som är hälsosamt för en människa. Men, det roliga är att det är otroligt enkelt att göra något åt detta stillasittande liv.

Ta kontroll över ditt liv

På ett sätt handlar hobbys även mycket om att vi måste bli bättre på att ta kontroll över våra liv. Ta kontroll så att vi får energi att ta tag i våra små projekt vi ska hitta på. Annars blir det lätt att man efter att arbetsdagen är slut känner sig trött och orkeslös för att ta tag i det. Genom att man då väljer att ta kontroll över sitt liv får man även mer energi. Men, sedan handlar det om att finna den där hobbyn som man känner att man vill lägga ner mycket av sin tid på. Vi har skrivit mycket om att sy och sticka och att detta resulterar i att du kan ge bort mer personliga presenter. Så, att använda dina händer är ett härligt tips. Sedan är det även otroligt meditativt att arbeta med sin kropp. Så om du har ett stressigt liv är detta att rekommendera. Men, här kommer några förslag på vad du kan hitta på för roligt.

Att finna sin grej

Även om du kanske inte kommer välja precis något av dessa förslag så kan det ge inspiration och föda en tanke som sedan leder till att du kommer på vad det är du vill ägna dig åt sena kvällar eller när ledig tid ges.

  • Fundera på vad det är du är duktig på. Är det att skriva dikter, ord, noveller eller bara vackra meningar kanske du ska ta dig tid med skrivandet. Men det kan även handla om att du älskar ord och bara vill ligga och läsa böcker dagarna i ända.
  • Behöver du stimulans och utmaning kan det vara intressant att plocka upp schack för att lära dig att bli en mästare, eller börja lösa korsord och på köpet få ett bättre minne.
  • 2014 ligger trenden fortfarande kvar att man ska träna och ta hand om sin kropp. Varför inte då ta träningen på allvar och göra det till din hobby. Då kommer du även att märka att du kommer få mer energi som gör att du kanske kan lägga till frimärkssamling till listan som du ska ta dig an.

Vad du däremot inte ska göra är att ta dig an för mycket på en gång så du känner dig stressad. Du måste alltid känna att det ska vara kul med din hobby.