Babyshower med dekorationer och lekar

Något som har fått rejält fäste i Sverige är babyshowers. Med vad är egentligen detta?

För några år sedan kom fenomenet med babyshowers till Sverige och Sveriges blivande föräldrar, oftast kvinnor. Det är en amerikansk tradition där den blivande mamman ska överösas med presenter och bra saker inför barnets ankomst. Ofta med lekar och tårta i form av en sovande bebis. Med pynt och baby shower dekorationer klär man in en lägenhet och överraskar det blivande päronet när hen kommer hem, helt ovetandes.

Som gravid väntar man ibland i nästan tio månader på att få träffa sin bebis. För att göra väntan roligare blir många gravida överraskade med en babyshower – Mama.nu

Tanken är från börjat att blivande mammor får träffa andra mammor och utbyta erfarenheter genom att delta i en mysig tillställning. Nu finns det i USA även ett party för blivande pappor som heter dadchelor party, även om det inte hunnit komma och ta över i Sverige ännu.

En babyshower som överraskning

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur babyshowern oftast planeras till slutet av graviditeten och det kan vara bra att partnern är med och planerar så att mamman blir överraskad. Dela upp ansvarsområden mellan vännerna och ses i god tid innan så ni hinner pynta och duka fram tårtor och annat i godan ro. Lekar och aktiviteter brukar vara uppskattat, som att gissa födelsedatum, längd och vikt på den lilla bebisen i magen. Dekorera gärna med ett tema i åtanke, så blir det enhetligt och fint.

Mer tips på presenter att ge den blivande mamman eller pappan går det att läsa om i denna artikel i Independent Online.