Börja med julklapparna nu!

Inslagna julklapparSnart är det återigen december, och om du inte har börjat redan nu så tycker vi det är hög tid att du plockar upp ditt handarbete och kickstartar kreativiteten om du ska hinna göra julklappar till dina nära och kära!

Vi har tidigare skrivit om vad man kan ge när tiden inte räcker till vid jul, men i år är du ute i god tid, och med rätt planering kommer du garanterat att hinna göra fina, personliga julklappar för hand till de som du vill ge något lite extra. Behöver du lite roliga tips? Här har du spännande idéer på vad du kan göra med handarbete!

  • Ska din kompis flytta hemifrån, och behöver lite utrustning till nya hemmet? Ett par fina virkade grytlappar är en oumbärlig present, för ingenting är så dåligt som de där tunna, eländiga grytvantarna som finns överallt nu för tiden. Nej, en rejält tätt virkad grytlapp är helt rätt!
  • Den som är intresserad av kläder och mode kommer garanterat uppskatta en mössa, halsduk eller ett par vantar. Har du hastigheten och tiden så an du göra ett litet matchande set, och vi lovar att personen kommer hoppa av lycka!
  • Något som återfått en del av sin popularitet på sistone är det här med brodering och korsstygn. Det går att variera på väldigt många olika sätt, antingen kan du brodera en fin liten duk och ge till någon, eller så kan du vara mer modern och konstnärlig och till exempel göra en tavla i korsstygn, det behöver inte alls vara särskilt svårt och det finns många mallar för det på nätet som du snabbt kan hitta!
  • Ett klädesplagg tar lite tid, men oj vilken uppskattad present det är! Tänk dig en riktigt gosig stickad tröja som värmer hela vägen in i själen på personen som tar emot den vid tanken på allt jobb du lagt ner? Perfekt julklapp, tycker vi.
  • Till ett barn blir ett hemgjort gosedjur garanterat en succé, är du sugen på en utmaning så kanske du kan göra någon rolig figur från Angry Birds genom att virka efter mallar som finns på internet? Bara fantasin sätter gränser här!

Den som sa att mjuka paket inte är något att ha visste uppenbarligen inte vad hen pratade om, för det finns ju inget bättre än att ge bort något mjukt och fint som man själv lagt ner tid på att göra! Så sätt igång, plocka upp nål och garn och börja tillverka julklappar!