Dags att ordna julklapparna

Med första snön, advent, julbelysningar och julmusik så brukar den där speciella känslan infinna sig hos många. Julkänslan då man tänker lite extra på vänner och familj, men också en tid då man gärna skämmer bort sina anhöriga med presenter. Gränsen mellan det mysiga och stressen är dock hårfin, och det gäller att sätta gränser och hitta en balans hos sig själv. Kanske behöver inte hela hemmet vara skinande rent, och kanske räcker det med några få julklappar till barnen och något extra uttänkt till de vuxna.  Vill man kan man sticka eller på andra sätt göra sina julklappar själv. Men hur ska man gå tillväga om man inte kommer hinna sticka klart den där halsduken?

Det borde givetvis handla om att hitta något passande till dem man ska ge, hellre än att bara ge bort många julklappar. Men vad kan man köpa eller göra? Vissa butiker kan man inte lämna utan att ha hittat minst några stycken julklappar. Designtorget är en sådan butik, där man automatiskt blir inspirerad och hittar en mängd olika presenttips. Presenttipsen är sådana saker som man inte visste att man verkligen behövde innan man steg in i butiken eller i webbshoppen på nätet. Kan det bli bättre?

Känner man sig fortfarande osäker, trots besök i varierande och inspirerande butiker, är det kanske dags att förlita sig på forskningen. Varje år presenterar nämligen HUI årets julklapp, för dem som vill ha trygg statistik att kunna förlita sig på.

Ge till dem som behöver det mest

Kanske är en själv och ens vänner egentligen dem som skulle behöva julklappar allra minst? Julen är tyvärr inte förknippat med frid, värme och bjällerklang hos en del grupper i vårt samhälle. Kanske är det just denna grupp där de värden som julen i grunden står för, skulle behövas allra mest. Att sticka varma socker att ge bort, eller varma vantar, kan bli den mest uppskattade presenten som man någonsin har gett bort.