Följ med i modet

En gång i tiden var virkning och stickning något som ansågs omodernt men i dagens ljus håller denna hobby på att växa sig till en jättetrend i modebranschen. Dessutom har stickning och virkning en lugnande effekt i vår stressiga vardag, så denna typ av handarbete passar alldeles perfekt för en person i karriären!

”Handarbete kräver både fysisk aktivitet och att du koncentrerar dig mentalt. Du kan inte samtidigt låta dina ­stresstankar snurra runt i huvudet, därför kan du stänga av stressen. Forskning har visat att upprepade rörelser, som när du stickar eller virkar, kan ha en ­stressminskande effekt.” läs mer.

Den lugnande effekten kan således sänka puls och blodtryck hos den som utför handarbetet och enligt efterforskningar i ämnet har det även framkommit att man avger en lugnande effekt på folk runt omkring då många associerar stickning med lugn. Vidare är det inte bara gamlingar som gynnas av att låta händerna arbeta på detta sätt utan kan även hjälpa unga personer att förebygga att ledskador i händer och fingrar uppstår.

Virkat mode

Sommarens hetaste trend är att äga ett par virkade shorts men det bästa är att man enkelt själv kan tillverka dessa söta plagg även om man är ovan med stickorna. Det enda som krävs för att virka egna shorts är ett stretchigt garn, två virknålar och ett mönster sen är det bara att följa instruktionerna och hålla koncentrationen uppe och strax har man ett par egenvirkade shorts i sin ägo!

Lär dig virka genom YouTube, se video nedan: