Nu stickar vi återigen

Nu har vi satt igång med stickandet igen och det är dags att ta till den gamla avslappningsmetoden för att få oss att slappna av. Allt fler svenskar jobbar hårt och behöver något för att lugna sina nerver och just stickning har alltså kommit upp på tapeten igen. Vi köper oss en vacker golvlampa, sjunker ner i fåtöljen, drar filten över och sätter igång med stickandet. Det spelar ingen större roll vad det blir för något och det viktigaste är inte att det blir den vackraste mössan. Det tar dessutom lång tid att bli klar med något stickat.

När vi stickar så försvinner alla stressade tankar och in kommer den praktiska och kreativa hjärndelen. Den som skapar och ger oss glädje i det vi gör helt enkelt. Vi stickar som aldrig förr, antingen plockar vi upp garnet igen eller så börjar vi från scratch. Hur det än ser ut för var och en så är det många som vittnar om en allt mer stressfri fritid. Såhär säger Anna-Karin om vårt stickande:

Anna-Karin Jobs Arnberg, hemslöjdskonsulent vid Stockholms läns landsting, har också noterat det växande intresset för stickning och virkning de senaste tre-fyra åren. Hon beskriver hur det som på 1800-talet var enormt tidskrävande sysslor för arbetarkvinnor, att hålla familjen med kläder, vantar, sockor och mössor, nu på 2000-talet blivit ett nöje som letat sig in i alla möjliga sociala grupper.

– Det har blivit ett må-bra-medel, man gör det för välbefinnandet. Jag vet många som haft utbrändhetssymtom som sagt att ”stickningen räddade mig”. När de inte orkat läsa böcker har de kunnat sticka, det samlar tankarna.(Läs hela artikeln här)

Det som krävs för att man ska klara av att lära sig att virka eller sticka fanns tidigare i en kurs eller i en instruktionsbok. Nu kan man istället sätta sig framför datorn och få lära sig vida Youtube exempelvis. Det viktigaste är att man har rätt material och det bästa ljuset så att vi faktiskt ser vad man gör, det kan lätt bli fel nämligen. Om det blir fel så måste man maska upp och börja om så därför är det alltså bra att ha bra belysning från början, det hittar ni hos Lavanille.se.