Så kan du finansiera din hobby

Det kan vara lite av ett trassel att finansiera en hobby. Jobbar man heltid har man kanske pengar, men inte mycket tid. Och är man pensionerad eller av annan anledning gått ner i arbetstid, då blir det istället svårt att finansiera. Kan man hitta sätt att tjäna pengar på sin hobby?

Skulle du vilja få en push i din ekonomiska styrka? Då kanske du funderar på att ta ett lån. Innan du gör det är det bra att du räknar på vad det skulle kosta. På Axofinans kan du jämföra privatlån och jämföra de olika bankernas räntor. Lånet skulle kunna vara som en startkostnad för en mindre hobbyverksamhet, som du sedan kan tjäna tillbaka på genom att sälja dina alster på loppisar eller någon enkel e-butik och sociala medier.

Finansiering inte alltid det lättaste

Det är framför allt två saker som är människans återkommande hinder: tid och pengar. Ofta är det så att de är svåra att ha båda samtidigt, eftersom många menar att tid just är pengar! Kan man komma runt det på något sätt? Ja, många börjar faktiskt på olika sätt att tjäna pengar på sin hobby. Det är ofta inte några större summor det rör sig om, men täcker upp för de arbetskostnader och material som man kanske behöver köpa in för att utföra hobbyn. Må så vara broderi, måleri, snickeri eller något annat. Man får tjäna pengar på sin hobby, men visst är det bra att hålla koll på vad du får och inte får tjäna pengar på.

En pensionär jagar ofta erbjudanden och rabatter för att dryga ut sin pension. Ett annat sätt är just genom att få in några extra pengar på att sälja hantverk man utför. Sälj dem exempelvis på loppis, som är ett av Aftonbladets tips på att få in lite extra klirr i kassan under sommaren!